Χρειάζεται αυτοπειθαρχία

Χωρίς αυτοπειθαρχία, αλλά με πολύ χρόνο ακόμα και δουλειά πιθανόν να μην υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Χρειάζεται αυτοπειθαρχία για:

 • να κάνεις αυτό που χρειάζεται

 • να αντικαθιστάς τις παλιές κακές συνήθειες με νέες ωφέλιμες

 • να γίνεσαι κάθε μέρα όλο και καλύτερος

 • να μην παρασύρεσαι από αρνητικά συναισθήματα

 • να μένεις στο δρόμο σου και να μην αποσπάσαι

 • να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις

 • να συνεχίζεις όταν ο αρχικός ενθουσιασμός έχει φύγει

 • να εμμένεις στο όνειρο σου και να φτάσεις ως το τέρμα

 • να τρέφεσαι υγιεινά και να έχεις ευεξία

 • να γυμνάζεσαι και να έχεις το σώμα που επιθυμείς

Η δεξιότητα των δεξιοτήτων

Η αυτοπειθαρχία είναι μια δεξιότητα που μπορεί να σε κάνει επιτυχημένο σε κάθε τομέα της ζωής. 

Το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας είναι να επικεντρωθείς μόνο σε εκείνα τα πράγματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στους στόχους σου. 

Σταμάτησε να σπαταλάς το χρόνο σε πράγματα που δεν έχουν σημασία, σε άσκοπη ψυχαγωγία και αντιπερισπασμούς. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και το πιο σημαντικό βήμα για την καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας και της επιτυχίας. Μόλις αυτό το βήμα μπει σε κίνηση, τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να αγωνιζόσαστε με τον εαυτό σας για να παραμείνετε σε τροχιά επιτυχίας κυνηγώντας τους στόχους σας. 

Σε αυτό το eCourse θα μάθεις πως μπορείς, με απλές τεχνικές, να αποκτήσεις αυτοπειθαρχία!

Η αξία του eCourse

Η αξία αυτού του ανεκτίμητου σεμιναρίου είναι 99€. Για λίγες εβδομάδες το προσφέρουμε στην υπερ-προνομιακή τιμή των 79€ για να σε βοηθήσουμε να κατακτήσεις την πολύτιμη τέχνη της αυτοπειθαρχίας! Εάν επιθυμείς να κάνεις και μία προσωπική συνάντηση διάρκειας 1 ώρας με τον Αλέξιο απέκτησε το συνδυαστικό πακέτο.

Μάθε από τον καλύτερο!

Η ευκαιρία σου να γνωρίσεις από κοντά τον Αλέξιο και να σε καθοδηγήσει για να γίνεις κορυφαίος στην τέχνη της αυτοπειθαρχίας.

Το πείραμα του ζαχαρωτού

Στα τέλη της δεκαετίας του 60, έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο του Stanford ένα από τα γνωστότερα πειράματα ψυχολογίας του 20ου αιώνα. Ένα παιδί, κλεισμένο σε ένα άδειο δωμάτιο, περιμένει καρτερικά τον ερευνητή να επιστρέψει. Μπροστά του υπάρχει μόνο ένα λαχταριστό σοκολατένιο μπισκότο. Οι οδηγίες που του έδωσαν ήταν να μην το αγγίξει γιατί αν περίμενε τον συμπαθητικό κύριο να επιστρέψει, θα είχε τη δυνατότητα να φάει όχι ένα, αλλά δύο μπισκότα.

Στην ηλικία των έξι ετών όμως, τα γλυκίσματα αυτά είναι κάτι σαν το δαχτυλίδι στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Πολύ νόστιμα, πολύ γευστικά, πολύ πολύτιμα για να αγνοηθούν.

Ο μικρός κοιτάζει το μπισκότο με ανυπομονησία και ένα τεράστιο αίσθημα πείνας. Σε μια προσπάθεια να απασχολήσει τον εαυτό του με κάτι άλλο, το βλέμμα του μετακινείται προς την πόρτα . Το άδειο δωμάτιο δυστυχώς δεν προσφέρει άλλες επιλογές για αντιπερισπασμό. Μετά από λίγο όμως πάλι κοιτάει με λαχτάρα το σοκολατένιο μπισκότο. Θέλει εκείνη τη στιγμή να το φάει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, αλλά σκέφτεται πως αν περιμένει λίγο ακόμα θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει κάτι παραπάνω.

Το πείραμα αυτό ήταν πολύ απλό, γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό; Τι σημασία έχει αν ένα παιδί αντισταθεί ή όχι στην επιθυμία του να καταβροχθίσει ένα γλύκισμα που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του;

Στο διάσημο πείραμα του Stanford, ο σκοπός των ερευνητών ήταν να ανακαλύψουν πότε αναπτύσσεται στα παιδιά η ικανότητα για αυτοπειθαρχία. Μάλιστα, σε συνδυασμό με μεταγενέστερες έρευνες, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως τα παιδιά που είχαν αντισταθεί στο μπισκότο περισσότερη ώρα πέτυχαν καλύτερα αποτελέσματα αργότερα στη ζωή τους.

Η ικανότητα να καθυστερεί ένα παιδί την επιθυμία του για ευχαρίστηση, δηλαδή η αυτοπειθαρχία του, αποδείχτηκε πιο εύστοχος δείκτης για την επιτυχία του στη ζωή από τον δείκτη ευφυΐας ή τους βαθμούς του στο σχολείο.

Ανάμεσα σε άλλα η αυτοπειθαρχία μας βοηθάει να:

 • Έχουμε μειωμένες πιθανότητες για παχυσαρκία (Tsukayama et al., 2010);
 • Καλύτερη φυσική και μυική κατάσταση (Kinnunen et al., 2012);
 • Έχουμε μικρότερες πιθανότητες για εμπλοκή σε παράνομες συμπεριφορές (King et al., 2011; Ford & Blumenstein, 2012)
 • Έχουμε περισσότερες πιθανότητες για επαγγελματική επιτυχία και μεγαλύτερα εισοδήματα. (Converse et al., 2014).